Ce combinatie de culori alegem pentru designul nostru

Alegerea culorilor sunt aspecte esentiale, deoarece culorile nu sunt doar elemente estetice, ci si instrumente de comunicare care pot influenta modul in care mesajele sunt percepute de catre public. Iata cateva exemple de combinatii cromatice interesante care pot fi folosite in designul de ambalaj, web design, prezentari sau designul interior:

1. Galben Mustar si Negru

alegerea fonturilor

Galbenul si negrul se combina pentru a crea un sentiment masculin, modern, dar accesibil. Aceasta combinatie are si conotatia culturala de a insemna „pericol” sau „avertisment”. Combinatie des folosita in designul de ambalaj pentru produse sportive.

2. Bleumarin si Crem

alegerea fonturilor

Culori complementare dar nu vibrante. Contrast puternic, excelenta alegere pentru scoaterea in evidenta a produsului pe raft. Alegere interesanta pentru stilul minimalist.

3. Roz Crem si Bleumarin

alegerea fonturilor

Albastru închis reprezinta autoritate, stabilitate si incredere. Transmite o senzație de profesionalism si fiabilitate. Roz deschis simbolizeaza delicatete, feminitate si afectiune. Adauga o notă de playful și farmec designului..

4. Rosu, Verde Jad, Violet si Alb

alegerea fonturilor

Combinatie de trei culori pastelate, florale, sugereaza pace, bucurie si reinnoire intr-o tenta de vintage. Combinatiile cromatice care imita natura sunt intotdeauna binevenite. Albul este culoarea de fond.

5. Nuante de Roz si Maro

alegerea fonturilor

Rozul este modern, tineresc si luxos, iar utilizarea diferitelor nuante impreuna adauga si mai multa miscare si profunzime designului. Combinarea rozului cu maro inchis adauga un nivel important de contrast si seriozitate.

6. Bleumarin, Crem, Portocaliu

alegerea fonturilor

Culori complementare pe un fond crem, neutru. Portocaliul vibrant sugereaza puterea focului si transmite un mesaj de incredere si energie. Combinatie folosita in logouri si grafica minimalista.

7. Maro, Turcoaz si Negru

alegerea fonturilor

Pe o baza de bronz / crem natural, masculin, aceasta combinatie aduce turcoazul in prim-plan pentru sugera versatilitatea, ca culoare care evoca natura si renasterea.

8. Roz si Albastru

alegerea fonturilor

Combinatie de culori pale, dedicata produselor cosmetice. Stil shic contemporan, ilustrativ, playful, handmade.

9. Galben si Verde

alegerea fonturilor

Aceste trei nuante de verde sunt paleta perfecta pentru aceasta bautura de menta si lime. impreuna, se combina intr-un amestec stralucit de entuziasm si tinerete.

10. Galben Mustar si Verde Padure

alegerea fonturilor

Aceste trei tonuri aspre sugereaza lemn, copaci si frunze - aceleasi culori naturale in produsul in sine. Folosite in grafica de ambalaj pentru produsele bio, naturale, impreuna cu un stil ilustrativ, playful, handmade.

11. Nuante de Albastru si Verde

alegerea fonturilor

Sunt culori reci secundare, alaturate. Combinatie deseori gasita sub forma de gradient, ideala pentru temele marine, botanice sau "dark jungle" sau "exotic nights". Sugereaza mister si profunzime, dar si trecerea de la intuneric la lumina.

12. Verde Turcoaz Violet

alegerea fonturilor

Plina de culori vibrante si naturale, aceasta combinatie de tonuri reci reuseste sa surprinda si sa capteze atentia, in contrast cu elementele din jur.

13. Portocaliu si Albastru inchis

alegerea fonturilor

Culori vibrante, contrast putenic, Albastrul inchis si portocaliu sunt culori complementare (opuse) ale spectrului cromatic. Impreuna sugereaza un mesaj de avertizare, compensat de tenta futurista, data de stilul folosit.