" The science of making things beautiful "

LUCAS DESIGN este un Brand in spatele caruia se afla oameni de productie pasionati, cu o experienta de peste 25 de ani in grafica publicitara si web. De-a lungul vremii, ne-au trecut prin maini proiecte din ce in ce mai "interesante". La inceput lucrarile ne placeau doar noua si clientului. Apoi ne-am dat seama ca nu este suficient. Lipsea ceva ce se numeste marketing. Aceasta stiinta a facut legatura intre continut, forma, ambalaj si consumator si ne-a aratat cat de importanta este comunicarea mesajului.

Identitatea

Un alt aspect al muncii noastre este abordarea proiectelor din prisma identitatii vizuale. Sunt inca multe companii, unele vechi de peste 30 de ani care, din pricina unor manageri lipsiti de viziune, cred ca numele, calitatea si pretul sunt inca suficiente. Astazi, cand lupta pentru acelasi produs se da intre zeci de furnizori inovatia si comuicarea, alaturi de o stratgie bine pusa la punct, sunt esentiale.
Brandingul este un instrument complex și vital în gestionarea succesului unei afaceri. El afectează toate aspectele legate de cerere, concurență, tendințe, mesaj, poziționare, comunicare și măsurare, dar și o ajustare permanentă în funcție de semnalele primite din piață.
Construirea unui brand puternic necesită o strategie bine gândită care să capteze esența afacerii și să ofere o experiență memorabilă consumatorului final.

Pentru ca un produs să aibă succes pe “raftul” fizic sau virtual, sunt esențiali următorii pași:
* Audit branduri existente - audiență, tendințe, poziționare și performanță în piață - concurență vs. experiență consumator (UX design), plusuri și minusuri etc.;
* Analiza pieței și a concurenței - segmentarea populatiei dupa preferințe, cutume, cultură, varsta, educație, finante, valori, religie, apartenenta la grupuri etnice sau sociale etc.
* Creație identitate UNICĂ - necopiata sau inspirată (nume, grafică, culoare, stil, fonturi, imagine, mesaj);
* Comunicarea brandului către publicul țintă prin: packaging, website, social media, promo, campanii de mailing etc. dar și intern, in cadrul companiei;
* Măsurarea eficienței brandului prin indicatori calitativi și cantitativi. În funcție de semnalele primite din piață venim cu ajustări la creație, comunicare și buget.

O prezentare detaliată a întregului proces o puteți găsi pe situl nostru la https://www.lucasdesign.ro/branding-design.html

Branding By The Book

Realizarea unui brand “by the book”care să “prindă” la consumator ține cont în mare măsură de experiența echipei de design și indicatorii enumerați anterior. Sunt multe companii care, pentru a reduce costurile, apelează la fantezia creatoare a unui “băiat talentat”, fără să existe o garanție și o măsurare a performanței obiectului ajuns pe raftul magazinului. Dar sunt si companii care stiu că brandingul nu se termină cu împachetatul produsului într-o cutie frumoasă, pe care n-o cumpără nimeni, ci este un proces de comunicare continuu care durează între 5 si 7 ani, cu investiții și vânzări care cresc de la an la an. Cu aceste companii, care au in spate manageri cu viziune, preferam sa lucram.

Noi schimbam felul in care ceilalti te privesc

Noi te ajutam sa scoti in evidenta avantajele produsului tau si sa comunici publicului exact ce vrea el sa auda, sa vada, sa simta. Noi facem ca produsul tau sa fie atragator, dorit, cautat si cumparat. Te ajutam, in acelasi timp, sa planifici si sa directionezi resursele catre un public tinta, interesat. Iti spunem ce produs se vinde, unde te afli in piata in raport cu concurenta, cererea, dimensiunile si tendintele pietei. Noi te ajutam sa reduci costurile de productie, vanzare si marketing, pentru ca afacerea ta sa devina profitabila, durabila si predictibila.